Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Průmyslová pekárna Herold Brno
Soška, Jakub ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem této práce je zhotovení projektové dokumentace, která se skládá z dokumentace pro stavební povolení v měřítku 1:100 a dokumentace pro provedení stavby v měřítku 1:50. Práce vychází z architektonické studie zpracované v předmětu AG35. Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby průmyslové pekárny Herold v Brně v Horních Heršpicích na ulici K Terminálu. Součástí řešení je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé okolí. Základní ideou bylo rozčlenění tří základních podélných hmot na menší části. Ty vytvářejí dojem stavby poskládané z jednotlivých bloků. Bloky jsou od sebe odděleny úzkou uličkou, která je v místě střechy zapuštěná do hmoty bloků. Celkový průmyslový vzhled pekárny je podpořen i použitím kazetového fasádního systému na čela bloků.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Bartošová, Monika ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně zpracované v předmětu AG34. Jedná se o dokumentaci pro stavební povolení v měřítku 1:100 a prováděcí dokumentaci v měřítku 1:50. Předmětem této dokumentace je novostavba průmyslové pekárny Herold situované v Brně. Řešen je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé prostranství, představující zejména manipulační a parkovací plochu, ale také dostatečného množství okolní zeleně. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993. Za tu dobu si získala stabilní postavení na trhu a stala se významným regionálním dodavatelem pekařských výrobků a mlýnských produktů. Vlastní jak průmyslové výrobní objekty, tak řadu prodejen. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Území stavby leží v okrajové části města Brna, v Horních Heršpicích, v průmyslové oblasti na ploše brownfields č. 0813. Pozemek se mírně svahuje od západu k východu, s přístupem z ulice K terminálu. Nyní se na něm nachází nevyhovující a nevyužívané objekty bez architektonické hodnoty, které se odstraní a na jejich ploše vznikne nová průmyslová pekárna. Záměrem bylo navrhnout zde stavbu, která svým měřítkem, tvarem i materiálovým řešením bude respektovat charakter území, pro něž je typická průmyslová zástavba, tvořená zpravidla jednoduchými kompaktními hmotami. Objekt je složen ze tří kubických hmot, kde dvě krajní převyšují střední a tvoří tak rámy zdůrazňující v první části vstup zaměstnanců a zákazníků. Ve druhé, zadní části pak expedici. Střední nižší hmota představuje zásobovací a výrobní plochy. Kontrastem k těmto tvarům jsou tři válcové objekty pro skladování mouky.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Pohludka, Jan ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Náplní bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii novostavby objektu průmyslové Pekárny Herold v Brně Horních Heršpicích, kterou jsem navrhl v předmětu AG35. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993 a stala se významným regionálním dodavatelem. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně – Heršpicích zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Firma Herold bude využívat halu pro výrobu pečiva – chleba, rohlíky a běžné pečivo. Výroba bude probíhat ve 3 směnách, přičemž nejpočetnější bude ta noční. V objektu bude administrativní část zabezpečující celkovou organizaci a chod společnosti. Navrženou stavbou je průmyslový objekt s půdorysnými rozměry cca 84 x 32 m. Návrh respektuje místo stavby a její blízké okolí. Ze tří světových stran je obklopena nezajímavou průmyslovou zástavbou, ale čtvrtá severní strana je vhodně orientována směrem k obytné zástavbě v pozadí se siluetou Petrova nebo Špilberku. Proto byla stavbě přisouzena orientace k severní straně. Kompozičně se hmota pekárny skládá ze dvou kubických objemů, vyššího a nižšího, podle potřebné světlé výšky vnitřních prostorů. Forma je podřazena funkci a ve výsledku by měla být maximálně minimalistická bez doplňkových hmot. V návrhu je primární udržet čitelnost a srozumitelnost přizpůsobenou lidskému měřítku. Funkční architektura by měla jasně ukazovat, kde se do ní vstupuje a kde je naopak vstup zakázán. Měla by reflektovat současnou dobu, genius loci místa, ale také prodávat svého provozovatele, který kvalitou návrhu reprezentuje značku. Proto není pekárna Herold uzavřená za plotem. Naopak před ní bude rozsáhlá travnatá plocha, ze které bude pekárna vystupovat. Upřednostnění funkčního provozu, ale i architektonické prvky (pásová okna, skleněná fasáda, kontakt s přírodou, plochá střecha, apod.) odkazují k funkcionalistické tradici Brna.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Veit, Jakub ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení, Dokumentace pro provedení stavby a Studie z předmětu AG35. Předmětem projektu je novostavba průmyslové pekárny Herold v městské části Horní Heršpice na pozemku p. č. 1112 v katastrálním území Brno. Pekárna Herold má své sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Jedná se o návrh průmyslového objektu, který je rozvržen na 4 kubické hmoty. Ty hlavní tvoří výrobní hala se sklady a expedicí a na ni navazující administrativní část. K expediční části výrobní haly jsou připojeny dva menší objekty, se zázemím, sklady přepravek a podnikovou prodejnou. Konstrukční řešení administrativní části tvoří rastr 6x6 m, u výrobní haly 6x12 m, respektive 6x24 m. Součástí projektu je také řešení okolních ploch, zejména předprostoru výrobní haly, návrh areálových komunikací a napojení na veřejnou dopravní infrastrukturu. Princip návrhu spočívá v záměru umístit objekt na pozemek tak, aby byla zajištěna ekonomika stavby, logika a návaznost vnitřních komunikací, minimalizace zpevněných ploch před budovou a vhodná orientace vůči světovým stranám. Díky blízké okolní zástavbě je před objektem vytvořen veřejný prostor, který budovu zakrývá a tvoří vizuální a hlukovou bariéru. Veškerá areálová infrastruktura je směřovaná za objekt na jižní stranu. Stavba využívá mírně svažitého pozemku, kdy je u expediční části úroveň terénu -1,100 m, což vyhovuje nakládání zboží do vozidel. Smyslem a záměrem je vytvořit ucelenou a dobře fungující stavbu, jejíž provozy jsou vzájemně propojeny. Návaznost výrobních procesů byla jedním z nejdůležitějších prvků při návrhu této stavby.
Průmyslová pekárna Herold
Lednická, Barbora ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat projektovou dokumentaci ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně. Pekárna má sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu rozšíří výrobní kapacity a přiblíží se tak místu největšímu odbytu. Bakalářská práce obsahuje dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí dokumentaci. Průmyslová pekárna Herold se nachází v Brně Horních Heršpicích. Novostavba je složena ze dvou na sebe kolmých objektů. Jeden objekt patří samotné výrobě rohlíků, chleba a drobného pečiva, v druhém objektu se pak nachází jak administrativa, tak sociální zázemí a šatny pro zaměstnance výroby. V okolí budovy byly řešeny manipulační a parkovací plochy, ale taky zpevněné plochy pro pěší a zeleň.
Průmyslová pekárna Herold
Lednická, Barbora ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat projektovou dokumentaci ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně. Pekárna má sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu rozšíří výrobní kapacity a přiblíží se tak místu největšímu odbytu. Bakalářská práce obsahuje dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí dokumentaci. Průmyslová pekárna Herold se nachází v Brně Horních Heršpicích. Novostavba je složena ze dvou na sebe kolmých objektů. Jeden objekt patří samotné výrobě rohlíků, chleba a drobného pečiva, v druhém objektu se pak nachází jak administrativa, tak sociální zázemí a šatny pro zaměstnance výroby. V okolí budovy byly řešeny manipulační a parkovací plochy, ale taky zpevněné plochy pro pěší a zeleň.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Pohludka, Jan ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Náplní bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii novostavby objektu průmyslové Pekárny Herold v Brně Horních Heršpicích, kterou jsem navrhl v předmětu AG35. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993 a stala se významným regionálním dodavatelem. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně – Heršpicích zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Firma Herold bude využívat halu pro výrobu pečiva – chleba, rohlíky a běžné pečivo. Výroba bude probíhat ve 3 směnách, přičemž nejpočetnější bude ta noční. V objektu bude administrativní část zabezpečující celkovou organizaci a chod společnosti. Navrženou stavbou je průmyslový objekt s půdorysnými rozměry cca 84 x 32 m. Návrh respektuje místo stavby a její blízké okolí. Ze tří světových stran je obklopena nezajímavou průmyslovou zástavbou, ale čtvrtá severní strana je vhodně orientována směrem k obytné zástavbě v pozadí se siluetou Petrova nebo Špilberku. Proto byla stavbě přisouzena orientace k severní straně. Kompozičně se hmota pekárny skládá ze dvou kubických objemů, vyššího a nižšího, podle potřebné světlé výšky vnitřních prostorů. Forma je podřazena funkci a ve výsledku by měla být maximálně minimalistická bez doplňkových hmot. V návrhu je primární udržet čitelnost a srozumitelnost přizpůsobenou lidskému měřítku. Funkční architektura by měla jasně ukazovat, kde se do ní vstupuje a kde je naopak vstup zakázán. Měla by reflektovat současnou dobu, genius loci místa, ale také prodávat svého provozovatele, který kvalitou návrhu reprezentuje značku. Proto není pekárna Herold uzavřená za plotem. Naopak před ní bude rozsáhlá travnatá plocha, ze které bude pekárna vystupovat. Upřednostnění funkčního provozu, ale i architektonické prvky (pásová okna, skleněná fasáda, kontakt s přírodou, plochá střecha, apod.) odkazují k funkcionalistické tradici Brna.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Veit, Jakub ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení, Dokumentace pro provedení stavby a Studie z předmětu AG35. Předmětem projektu je novostavba průmyslové pekárny Herold v městské části Horní Heršpice na pozemku p. č. 1112 v katastrálním území Brno. Pekárna Herold má své sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Jedná se o návrh průmyslového objektu, který je rozvržen na 4 kubické hmoty. Ty hlavní tvoří výrobní hala se sklady a expedicí a na ni navazující administrativní část. K expediční části výrobní haly jsou připojeny dva menší objekty, se zázemím, sklady přepravek a podnikovou prodejnou. Konstrukční řešení administrativní části tvoří rastr 6x6 m, u výrobní haly 6x12 m, respektive 6x24 m. Součástí projektu je také řešení okolních ploch, zejména předprostoru výrobní haly, návrh areálových komunikací a napojení na veřejnou dopravní infrastrukturu. Princip návrhu spočívá v záměru umístit objekt na pozemek tak, aby byla zajištěna ekonomika stavby, logika a návaznost vnitřních komunikací, minimalizace zpevněných ploch před budovou a vhodná orientace vůči světovým stranám. Díky blízké okolní zástavbě je před objektem vytvořen veřejný prostor, který budovu zakrývá a tvoří vizuální a hlukovou bariéru. Veškerá areálová infrastruktura je směřovaná za objekt na jižní stranu. Stavba využívá mírně svažitého pozemku, kdy je u expediční části úroveň terénu -1,100 m, což vyhovuje nakládání zboží do vozidel. Smyslem a záměrem je vytvořit ucelenou a dobře fungující stavbu, jejíž provozy jsou vzájemně propojeny. Návaznost výrobních procesů byla jedním z nejdůležitějších prvků při návrhu této stavby.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Soška, Jakub ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem této práce je zhotovení projektové dokumentace, která se skládá z dokumentace pro stavební povolení v měřítku 1:100 a dokumentace pro provedení stavby v měřítku 1:50. Práce vychází z architektonické studie zpracované v předmětu AG35. Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby průmyslové pekárny Herold v Brně v Horních Heršpicích na ulici K Terminálu. Součástí řešení je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé okolí. Základní ideou bylo rozčlenění tří základních podélných hmot na menší části. Ty vytvářejí dojem stavby poskládané z jednotlivých bloků. Bloky jsou od sebe odděleny úzkou uličkou, která je v místě střechy zapuštěná do hmoty bloků. Celkový průmyslový vzhled pekárny je podpořen i použitím kazetového fasádního systému na čela bloků.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Bartošová, Monika ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně zpracované v předmětu AG34. Jedná se o dokumentaci pro stavební povolení v měřítku 1:100 a prováděcí dokumentaci v měřítku 1:50. Předmětem této dokumentace je novostavba průmyslové pekárny Herold situované v Brně. Řešen je jak samotný průmyslový objekt, tak přilehlé prostranství, představující zejména manipulační a parkovací plochu, ale také dostatečného množství okolní zeleně. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993. Za tu dobu si získala stabilní postavení na trhu a stala se významným regionálním dodavatelem pekařských výrobků a mlýnských produktů. Vlastní jak průmyslové výrobní objekty, tak řadu prodejen. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Území stavby leží v okrajové části města Brna, v Horních Heršpicích, v průmyslové oblasti na ploše brownfields č. 0813. Pozemek se mírně svahuje od západu k východu, s přístupem z ulice K terminálu. Nyní se na něm nachází nevyhovující a nevyužívané objekty bez architektonické hodnoty, které se odstraní a na jejich ploše vznikne nová průmyslová pekárna. Záměrem bylo navrhnout zde stavbu, která svým měřítkem, tvarem i materiálovým řešením bude respektovat charakter území, pro něž je typická průmyslová zástavba, tvořená zpravidla jednoduchými kompaktními hmotami. Objekt je složen ze tří kubických hmot, kde dvě krajní převyšují střední a tvoří tak rámy zdůrazňující v první části vstup zaměstnanců a zákazníků. Ve druhé, zadní části pak expedici. Střední nižší hmota představuje zásobovací a výrobní plochy. Kontrastem k těmto tvarům jsou tři válcové objekty pro skladování mouky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.